torsdag 31 maj 2012

En portion med drumlighet! & Lite flyt behövs!

För det mesta så ordnar det sig ganska bra. Och ibland gäller det också att man har lite flyt mitt upp i all otur och drumlighet. Ja, just en portion med drumlighet hade jag när jag var upp till Umeå sist. Tyckte ju att allt hade flutit på så bra där, haha men visst ja! Det stora vita kuvertet med taxikvitton, utdrag på sjukhuskostnader som jag begärt  på från patientkontoret och andra papper som jag så bra fixat för att visa min kurator i Umeå, glömdes kvar av mig/oss i foajén på patienthotellet där vi låg.

Visste inte ens om att jag glömt det förrän jag fick ett telefonsamtal igår kväll från hotellet att de hittat ett kuvert som var mitt. Ja, det gick väl inte undgå att det var mitt för mitt namn, telefonnummer, personnummer mm fanns ju på mer en ett ställe där. Så drumligt att glömma kvar något så viktigt. Det får liksom inte hända. Men där ute i hotellets foajé, satt mamma och jag ganska trötta och avslappnade och väntade på att taxin skulle komma. Vi hade full sjå att få med oss alla väskor, jackor och tidningar som vi hade, i samma veva glömdes kuvertet.

Men vilken otrolig tajming jag har när jag visste att Petra skulle åka hem till Sundsvall idag. Och hon stiger på bussen knappt 50m från hotellet. Hon kunde därmed hämta mitt kuvert som fanns i receptionen. Om inte det är tajming så sig!?

Idag har jag tränat på gymmet och sen kom pappa och mamma och hämtade mig och vi åkte ut till Birtsa. Vi åt middag på IKEA-restaurangen och jag handlade mat! På hemvägen kunde vi sen svänga förbi Petra och Björn och hämta kuvertet. Mycket tack för det! Annars dröjer det ju hela 3-4 månader innan jag kommer upp till Umeå igen. Och typ 30 mil enkel resa är ju inget man gärna åker...

Ha en fortsatt bra torsdagkväll!

onsdag 30 maj 2012

Inget sommarväder! & Min spegel!

Är kvar hos mamma. Känner mig lite halvseg sen vistelsen i Umeå. Dagen har varit lugn och skön med lite lagom stök sådär. Vädret har inte varit så roligt, kallt och mulet. Vart tog den sköna värmen vägen? Nu är det bara några ynka plusgrader ute, och det gillas absolut inte när det snart är juni månad. Det skulle ju kunna vara riktigt sommarväder nu ju. Var ju jätte skönt förra veckan! Men solen och värmen verkar inte komma tillbaka på ett bra tag, hmm mycket tråkigt. Men, men det är inget man kan göra så mycket åt, haha ja det skulle vara att ta en sista minuten till ett varmare ställe då! =P

Här hos mamma har jag kikat i mina garderober där jag har kvar lite av mina kläder + i förrådet. Och det resulterade i att jag bl.a. hittade någon kofta, blus, en nässesär och lite annat som jag nu tar med mig imorgon när jag ska åka hem!

Det är ju alltid roligare med ett inlägg som innehåller bilder, eller hur? Men när jag inte har några speciella bilder att dela med mig från idag, så får det bli några bilder hemifrån mig istället. För några dagar sedan tog jag nämligen bilder på min vita stora spegel från Jysk, och tänkte att jag skulle visa er. Det visade sig dock vara ganska svårt att få bra bilder. Men tillslut blev de väl ganska okej. Jag är så glad att jag äntligen fick hem den här spegeln! För, som jag längtat efter den. (Hihi men oj, vad jag tjatar om det) Än så länge har jag inte fått upp den på väggen, men det går ju ganska bra att luta den också! =)

Imorgon blir det träning på gymmet och en sväng till Birsta efteråt. Skjuts får jag av pappa! =)

Men nu är det fotboll Sverige-Island som gäller!

Ha en fortsatt bra kväll!

tisdag 29 maj 2012

Vilken bra tajming i Umeå!

Är hemma hos mamma igen nu efter vår resa till Umeå sjukhus. Kom "hem" strax före kl: 19:00 ikväll. Är alltså på Klockabergisk mark nu! Allt har flutit på bra med tider mm, t.o.m. så bra så vi kunde äta lunch med Petra på hotellet när vi kom upp igår till Umeå. Ja, det blev verkligen en glad överraskning att se henne där på hotellet. Jag hade inte ens sagt att det var nu som jag skulle upp till Umeå. Och helt plötsligt såg henne stå där på bara ca 25 meters håll. Jag fattade mobilen och ringe henne och sa att hon skulle vända sig om. Och något förvånat gjorde hon det. Hihi, vilken bra tajming och mycket trevligt att få äta lunch tillsammans!  =)

Blodproverna såg mycket bra ut. Och det känns så klart skönt! En sväng på apoteket har också hunnits med...

Vädret har väl varit sådär, igår hängde regnet i luften och idag har det varit lite sol men blåsigt och kallt. Hade ju varit mysigt om vi kunde ha suttit ute och ätit.

På hotellets restaurang äter vi frukost, lunch, fika och middag. Brukar vara riktigt bra mat med salladsbuffé. Det kan också hända att vi skarpar några trisslotter! Rätt bra utgångsläge på den här va? Ja, vad kan oddset på den vara, när den är framskrapad såhär?! Men tyvärr, så dök det inte upp ett till likadant belopp. Haha, ne så inte den här gången heller! =P    
En and trampade på utanför fönstret på restaurangen där vi satt. Han var väl van att få smaka några smulor av gästernas mat och fika ute på uteserveringen. Men tyvärr var det så kallt så det gick ju inte att sitta ute.   
 Ne nu ska jag hoppa i säng!
GOD NATT!

söndag 27 maj 2012

Tre träningspass! & Slagermackor med basilika!

Får känna mig nöjd när jag lyckats få ihop tre träningspass på gymmet den här veckan, och det när jag dessutom har fått viga en dag till blodprover på sjukhuset (lite trevligare den dagen blev det faktiskt Birsta efteråt). Vår vandring i höggräset på åkrarna som det blev igår på kosläppet, är ju också kanske en sorts träning för mig?! Hihi, ja där gick det inte att släpa fötterna efter sig, utan det var höga knän som gällde! Men hela 7,5 timmars träning på gymmet har jag lyckats skrapa ihop. Började veckan med träning och avslutade veckan med att träna på gymmet idag, därimellan blev det också träning i torsdags. Mycket skönt! Fint väder, och dessutom morsdag var nog anledningen till varför jag nästan var helt själv på gymmet idag!

Nu är jag hos mamma och vi har firat morsdag! Ett sovtäcke var en av presenterna. Nu sitter jag här framför datorn, och jag är fortfarande mycket mätt och belåten efter goda fetaostbiffar, potatis, sallad och sås (där en av ingredienserna var choklad)! Och fetaostbiffarna är det så klart bara mamma kan göra så goda! Tårta och kaffe har vi också ätit! Det var trevligt att träffa syrran, hennes sambo Magnus och mina syskonbarn Alicia och Julia! Mycket tack för mycket god mat + tårta mamma! =)

------------------------------
Imorgon åker jag till Umeå! Och redan 06:45 kommer taxin. Kommer hem på tisdag eftermiddag/kväll. Blir därför inget inlägg imorgon, kanske inte på tisdag heller. Eller jo på tisdag kväll kanske jag kikar in här, haha om jag inte är alltför trött efter allt taxiåkande från Umeå!

Vet ni vad, min basilika fortsätter växa. Och jag som trodde att den inte kunde bli så mycket större. Men där hade jag fel. Igår nöp jag av flera riktigt stora, gröna och härliga blad till mina slagermackor!


Basilikan (bilden till vänster) är från den 16maj. Och basilikan (bilden till höger) är från igår 26maj. På tio dagar har den alltså växt på sig så här mycket och blivit riktigt fin och frodig.

Blandade ihop en röra gjord på 1 mosad avocado, 1 stor hackad tomat, 2 pressade vitlöksklyftor och en hackad kiwi. Röran la jag sen på Rågrut och toppade med basilikablad. Till det drack jag en kopp te. Mums riktigt gott! Och ingen har väl heller missat att Sverige och Loreen segrade stort! =)
Ja, och Eurovision song contest i Sundvall nästa år, ja det skulle vara något det! =P
  
Ha en fortsatt bra söndagkväll & morsdag! =)

lördag 26 maj 2012

Kosläpp!

Lördagen har börjat med strålade väder tillsammans med Emelie E och hennes lillasyster Thilde. Strax efter kl:10:00 var vi på plats på Arlas kosläpp i Söderåsen ute i Töva i Sundsvall. Meningen var att vi skulle vara ett helt gäng som åkte dit tillsammans, men när det väl gällde så blev det bara vi tre. Men vi trodde aldrig att det skulle vara så mycket folk som det var, och bilkön ringlade lång. Måste ha varit flera hundra stycken som kommit för att titta, och mest barnfamiljer. Hihi, så tur att det fanns stora åkrar att parkera på! Den första jag träffar på är min granne och hennes lilla dotter på lite över 1år. Ja, världen är bra liten ibland. Och det var också första gången för dem som de var på kosläpp!

Det bjöds på mjölk och kanelbullar och för den som ville fanns det en tipsrunda. Några hade hade så mysigt picknick i gräset med medtagen lunch! Strax efter 11:00 fick vi då se när bönderna släpper ut sina kossor på sommarbete. De hoppade och skuttade, råmade, buffade och "klättrade" lite på varandra! Men nog hade vi trott att vi skulle få se mer tokigheter från kossornas sida. Ja men nu kan man i.a.f. också lägga till Arlas kosläpp på meritlistan!  =)

Visst är det roligt att man ändå kan göra så mycket trevligt i ens närområde! Många fina platser här runtomkring har man ju aldrig varit till. Den här dagen var en dag då det bjöds på lite av Söderåsens landsbygd. Här har jag aldrig varit så det var kul att få se lite av det här området idag. Och just kosläpp har jag aldrig tidigare tänkt på att man kan få vara med på, så det var också en speciell upplevelse att få se.

En trevlig folkfest eller kanske kofest i all enkelhet ute på landet!
Mycket folk runt hagen som ville se när kossorna kom ut på grönbete. Thilde och Emelie spanar efter flera! 

 

Hur har er lördag hittills varit?

Ikväll är det Eurovision song contest, hihi och det får vi ju inte missa. Har annars inga direkta starka planer ikväll, så det blir nog att sitta och kika på tv:en själv skulle jag tro. Men visst är det mycket roligare att titta tillsammans med någon/några andra så man kan kommentera de olika bidragen. Det är väl egentligen det som är lite av tjusningen med denna tävling tycker jag. Och vi brukar ju för det mesta vara ett gäng som ser tillsammas. Men med lite goda avocadomackor kanske inte kvällen blir så tokig i.a.f.! =) Och självklart hoppas jag på en bra placering för Sverige och Loreen!

 Ha en fortsatt bra dag alla ni!

fredag 25 maj 2012

Från sol till åska! & I katthimlen!

Förmiddagen och fram till mitt på dagen bjöd på mycket härlig sol från en klarblå himmel. Jag satt "ute" på "balkongen", åt fruktsallad och läste Sundsvalls nyheter som kom med posten. Fick även våning & villa idag, och det tackar jag för! Säkert visade termometern ca 25 grader varmt i skuggan. Men som från ingenstans började det sen helt plötsligt komma stora gåa moln, klockan var då ca 13:30 och snart kunde man höra ett muller och se en och annan blixt här i Sundsvall. Några droppar regn kom det också men inte mer än så. Nu i eftermiddagkväll är det fortsatt mulet och ca 20 grader varmt i skugga. Men solen verkar inte vara långt borta! Japp, så har väderprognosen i Sundsvall hittills varit idag! =)

----------------------------
Kurre-Tuss var min högsta önskan när jag som 10-åring bad till Gud om att få en kattunge. Det var en önskan som jag tror jag delade med många andra barn i samma ålder. Alla kompisar runtomkring mig fick ju både gulliga kattungar och hundvalpar. Men jag därimot som var allergisk fick efter mycket tjat nöja mig med guldfiskar. Att hälsa på eller ens klappa dessa underbara lurviga pälsdjur var ganska förbjudet. Men ibland kunde jag helt enkelt inte stå emot dem, utan tog risken att lite försiktigt känna på den mjuka pälsen. Och tror det eller ej, men min bön om en "riktig" kattunge blev faktiskt till min stora lycka hörd och besvarad den gången!

I början fick jag ha fingervantar på mig när jag skulle hålla i de två kattungarna, som enligt mig kommit från Gud och himlen. I timmar kunde jag sitta och bara titta på de små dunbollarna som låg i korgen ute i farstun och gav ifrån sig små pip. Allt eftersom visade det sig att det gick rätt bra och jag kunde därefter till min stora förtjusning ta bort fingervantarna. Om någon var lycklig, så var det jag!

Kattungarna uppfostrades till stor del av sin pappa Marcus (vilket är nog rätt ovanligt för en katt), då deras mamma tragiskt sen omkom i en bilolycka. Hon lämnade då efter sig två kattungar, varav en skulle stanna kvar hos farmor/pappa och få namnet Kurre eller Kurre-Tuss som han också kallades för. Marcus var en muskelös 11-årig och något irriterad och trött kattfräss som nog inta alls hade räknat med några barn på ålderns höst. Haha, trodde han. Men när han mötte den stiliga, förföriska, sociala, smidiga, kelsjuka, gosiga långhåriga rödbruna kattflickan kunde han inte hålla tassarna borta. Det resulterade i att farfar utttäckte två små kattungar som en höstdag kikade fram under verandan. Datumet var 1 oktober 1997.

Dagarna och nätterna började bli kalla och farmor bäddade en korg i farstun och öppnade dörren till dem. Men kattmamman ville inte ta med sig sina två små skygga ungar in i värmen. Några nätter till tillbringade de under verandans golv. Men tillslut insåg nog kattmamman att det inte skulle gå så mycket längre att stanna utomhus med de små ungarna, nu när kylan och frosten gjorde sig än mer påmind. En dag så satt de helt enkelt alla tre på bron och ville bli insläppta.

Från början var kattungarna mycket skygga, de var ju inte alls vana vid människor. De fräste, viftade med tassarna och gömde sig när någon kom för nära. Men snart lärde de sig att vi bara ville dem väl och de utvecklades till mycket busiga, lekfulla och nyfikna kattungar.

På syslöjden i skolan sydde jag små täcken till korgen, på träslöjden gjordes leksaker, på bilden ritades teckningar och jag berättade gärna för alla hur otroligt det var att Kurre och hans syster kommit till oss. Jag redovisade även min skrivna berättelse framför klassen och jag bjöd "hem" kompisar som kom och tittade på vår lilla kattfamilj. Ingen var stoltare än jag!


Efter att kattmamman så tragiskt gått bort fick Marcus hela ansvaret för kattungarna. Kanske var han för gammal och trött för att få detta ansvar, men han gjorde nog så gott han kunde för att få någon fason på dessa busfrön. En mycket hård med kärleksfull uppfostran kan man nog sammafatta det. Inte sällan kunde lite bus från kattungarnas sida resultera i att Marcus delade ut ett bett eller brottade ner den kattungen som han tyckte var förtjänt av det ner i golvet. Sedan höll han med ett stadigt tag fast kattungen där ett tag innan han släppte greppet. Så nog tror jag det blev en annorlunda uppfostran, än om deras mamma hade funnits med i bilden längre. 

Det var också genom honom som Kurre och hans syster lära sig att ha stor respekt för vägen och andra faror som kunde lura för en katt. En katt som skulle bo mellan en landsväg och en järnväg och hade den stora skogen alldeles intill där bl.a. hungriga lodjur, rävar och björnar lurade. Slottsmaskinerna var också årliga besökare på de nerliggande åkrarna, så visst fanns farorna strax utanför dörren om man inte såg sig för. Pappa Marcus vilja och förmåga att förmedla sin kloka visdom till sina egna barn, fick vi se med egna ögon när han lärde dem att både titta och lyssna flera gånger innan de sen tillsammans gick över vägen.

Kurre blev den som sen stannande kvar hos oss och fick därmed än mer lärdom av sin pappa. Kurre har därför mycket att tacka honom för. Kurres sociala och nyfikna sida är nog därimot drag från hans mamma.

Kattungarnas favoritleksak var de röda plastringarna som återfanns runt BOB:s stora plastdunkar med saft i. Med hjälp av tassen skjöt de iväg dessa plastringar över golvet och sprang sedan efter med en väldig fart. En ganska rolig syn för oss åskådare! (Denna simpla leksak skulle sen visa sig fortsätta att vara Kurres favoritleksak och det även i vuxen ålder!)

Ja, nu är Kurre i katthimlen vid en mycket hedersam ålder på nästan 15 år, och mumsar på berg av räkor och leverpastej som var hans riktiga specialitet. Världens goaste, klokaste och tillgivna katt som var en riktig människokännare har nu lämnat jordelivet. Och självfallet fortsätter han som alltid, sina rofyllda vandringar längs fina ängar och skogsstigar. Han efterlämnar nu en stor tomhet och också med stor sannolikhet många barn, barnbarn, barnbarnsbarn med flera i kattvärlden. Han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta!

Så tack för att du kom till oss älskade Kurre och tack för att du stannade kvar till dess att åldern tog ut sin fulla rätt! Idag somnade du in på verandan i din mjuka kattbädd! Där på verandan, som du till min stora lycka, då något rädd men nyfiken och med bus i blicken, kikade fram som liten kattunge för snart 15 år sedan!

Vår katt, min riktiga och älskade katt Kurre! ♥ ♥ ♥

Det här är nog den sista tagna bilden på Kurre mars 2012. Här äter han kattmat ute i solskenet i det vårbruna gräset. Han har därmed ingen större lust att bli störd av en kamera! =P 
Puss på nosen!

torsdag 24 maj 2012

Strålande sol!

Det är strålande sol även idag! Och värmen verkar har kommit för att stanna nu, hihi iaf ett tag framöver. Snart ska jag sätta mig ute på balkongen, fika och ta fram boken och läsa. Igår blev det mest att tillbringa dagen inne, först på sjukhuset och sen allt trevligt "spring" inne på Birsta! Så det ska bli riktigt skönt att få sätta sig ner och ta det lugnt en stund. Känns faktiskt välbehövligt. Ikväll därimot står träning på schemat. Och även ikväll spelar Giffarna hemmamatch och det innebär skjuts för mig både till och från gymmet! Perfekt! =) Nu ska jag prova alla mina fynd från gårdagen!


Önkar er alla en jätte fin dag!

onsdag 23 maj 2012

Bra shopping! & En historia bakom!

På förmiddagen var jag och tog prover på sjukhuset. Och efter fem rör blod fattigare åkte pappa, mamma och jag vidare till Birsta. Vi åt lunch och tog en kaffe innan vi gick runt i affärerna. På IKEA fyndade jag en vattenkanna i zink för 39kr ord. pris 59kr. Precis en sån som jag spanat på innan. Den lilla buckla bryr jag mig inte alls om. Så 20kr billigare tackar jag för!

Midsommarklänningen är också köpt. Eller en klänning att ha i sommar i.a.f.! Haha, vet inte om jag vågar säga vad jag fick ge för den. Okej då, 25kr, ord. pris 399kr. Om inte det är fynd, så sig!? ;)

VeroModa blev det också två fast enfärgade klänningar (en svart + rosa) och en "stickad" kortärmad beschvit tröja. Ja, allt eller inget. Det brukar vara så! En hel del shopping blev det med andra ord, men en mycket billig sådan. Och det gillas såklart!

Köpte också två förvaringslådor med lock som jag ska ha under sängen. Tanken är att jag ska förvara sängkläderna i dem. Bra förvaring behöver man alltid, och än mer viktigare är det när man som jag, inte har alltför stort hemma.,, 

Middag åt vi på IKEA-restaurangen. Mycket gott med strömmingsflundra med potatismos och lingonsylt! =P

Tänkte jag skulle fösöka bjuda på dagens outfit. För jag tycker det är lite roligt att den kortärmade hemvirkade vita tröjan eller man kanske säger blus från "Sirpa kollektion", är en tröja/blus som mamma räddade från att komma i utklädningslådan på förskolan. Och nu sådär drygt 15 år senare är den mycket älskad av mig! Haha, så liten roligt att det finns en historia bakom också! De mörkblåa byxorna har märket Zoul och är från MQ, halsbandet med vita pärlor och fjäder i "bronschförgyllning" (julklapp av Alicia)...

 Vet inte om tröjan/blusen syns så mycket, haha men jag gjorde ett försök i.a.f.! Men lite roligt hittade jag en bra bild på den nyköpta klänningen! =)


                                                                  Ha en fortsatt bra onsdag alla ni!

tisdag 22 maj 2012

Ja, så här är jag då! & Välkommen hem till mig!

När det hörs en knackning på dörren står jag i bara bh och trosor med ofixat blött hår. Efter andra knackningen har jag fått på mig byxor. Och när jag tillslut öppnar dörren knäpper jag de sista knapparna på skjortan. I hallen står tvättkorgen som jag lite generat får stuva in på toaletten. I bakhuvudet har jag två missade försök med att baka muffins. Plåten har jag gömt i skafferiet. Har tänt ett doftljus och öppnat balkongdörren för att försöka vädra ur lukten av brända muffins. Så typiskt när man ska försöka göra sig för och inget går som man tänkt sig. Efter sju års väntan och nyfikenhet är då dagen här då vi äntligen får träffas! Haha, ja så här är jag då och välkommen hem till mig!
 

måndag 21 maj 2012

I timmarna tre!

Vilket underbart väder det är idag! Jag har suttit "ute" på "balkongen", och där jag fikat, tittat igenom reklamen och läst i nästan timmarna tre tror jag. Så nu är Flammande skyar av Nora Roberts utläst, och som alltid är hennes böcker läsvärda. Även en ny bok har jag börjat läst idag, haha men den här gången är det inte något av Nora Roberts...

Tyvärr är dessa dagar med sol och värme mer få än de trista, regniga och grå dagarna som hela våren det här året tycks innehålla. Så solen är såklart mycket välkommen! Golven inne fick sig också en omgång med dammsugaren här i förmiddags, hihi ja även städningen går i ett höj sånna här dagar när solen lyser!
----------------------------

Ikväll ska jag träna på gymmet. Så perfekt att jag tankat på med energi nu med form av härlig sol. För energi kommer behövas när det blir drygt tre timmar som ska jag spendera där. Men ca ½ h av dessa är avsett till att sen byta om och duscha. Men 2,5 timmes träning blir det nog i.a.f.! Giffarna spelar ju hemmamatch ikväll, och jag får därmed skjuts både till och från gymmet av pappa. Mycket bra! =)

Ha nu en fortsatt fin måndag alla ni!

söndag 20 maj 2012

Samtidigt som morgontidningen! & Framför reprisen på Let´s dance!

För några söndagar sedan har de tydligen börjat dela ut reklamen samtidigt som morgontidningen kommer. Nu har inte jag någon tidning men reklamen hör jag sådär 05:30 när den kommer på söndagsmorgonen! Hmm, inte direkt roligt att vakna till! Nu när det dessutom är ljust den tiden och fåglarna kvittrar för fullt, är det ibland vara svårt att somna om...

Imorse var det en sån morgon och därför blev hela förmiddagen ganska seg. Ingen frukost, utan lunch med det samma och sen en kopp kaffe och en chokladboll framför reprisen på Let´s dance. Jag missade nämligen typ hela programet i fredags. Och Let´s dance är gärna ett program som jag ser om jag kan. Älskar den härliga musiken, att se deras kläder, håruppsättningar och såklart de olika danserna och den glädje som dansen ger. Men då någon rätt ofta prickar in att ringa fredag kväll kl: 20:00 så blev det inte så mycket tv-tittande den här gången. Och visst jag hade kanske inte behövt svara men det gjorde jag! Så lite får jag väl kanske skylla mig själv, men som tur var kunde jag ju se reprisen nu! =)

Ja, nu är det redan eftermiddag så den här söndagen kommer nog gå fort.

Ha en fortsatt fin dag alla ni!

lördag 19 maj 2012

Bostadsrättsföreningens städdag!

Har precis kommit in efter städdagen! Korvgrillning, fika med hembakad kaka, kaffe, dricka och öl bjöds det på. Mycket gott och trevligt! Några nya ansikten fick jag också möjlighet att bekanat mig med. Trots att luften kändes en aning kall så var vädret ändå okej med lite soldis. Och vid grillen var det varmt och skönt! Jag blev faktiskt kvar till en av de sista idag. Djupa samtalsämnen var väl en av anledningarna. Haha, jag fick både tacka nej till ett frieri och fortsatt sällkap hem innan jag gick. Ja, allt kan visst hända på bostadstättsföreningens städdag! ;)

Ja, så har min lördag hittills varit! Och kanske fortsätter jag nu med städningen här hemma. Nu när man liksom har kommit igång menar jag! =P

Önskar er en fortsatt fin dag!

fredag 18 maj 2012

Svenskt sommarväder?! & Laddad inför städdag!

Ja, vad ska man säga om vädret idag?! Strålande sol, störtskurar, kall blåst och soldis kanske?! Typiskt svenskt sommarväder kanske det heter, eller?! Fikan "ute" på "balkongen"  blev därför inte av. Men jag satt ändå där en stund sen och läste medans solen var framme. Underbart är kort!

Har i.a.f. läst en hel del idag. En kompis lånade för ett tag sedan så snällt ut boken Flammande skyar skriven av Nora Roberts. Och när man lånat en bok blir man än mer angelägen att få läsa ut den! Knappt 100 sidor kvar nu så slutet närmar sig...

-------------------------------------------
Imorgon ser jag framemot bostadsrättsföreningens städdag! Det bjuds på grillning, fika och öl under dagen. Haha och en del städning på gården här utanför ska väl såklart också hinnas med. Var med förra året och det var riktigt trevligt! Jag kan minnas att det var samma helg då också. Men då hade jag bara bott här i en vecka, och var därmed den som bott kortast tid här. Att jag också hade dragit på mig en hemsk hosta och heshet var ju verkligen otur när jag skulle prata och umgås med alla. Typiskt, jag som annars aldrig är förkyld. Men den här gången "känner" jag i.a.f. några av grannarna, vilket jag inte alls gjorde då och jag är heller inte den allra "nyaste" som flyttat in här! Någon förkylning har jag heller inte haft sen dess, så om bara vädret är med oss, går nog allt vägen imorgon! Städdagen börjar redan kl: 11:00, hihi så det blir att lägga sig i tid...
Ikväll blir det därför att ta det lugnt och kika på Let´s dance! Men har har heller inga andra planer så en tv:kväll hemma känns rätt nära till hands nu! Och med en god fruktsallad till så är ju fredagkvällen perfekt!  =)

Ha nu en fortsatt fin fredag alla ni!

torsdag 17 maj 2012

En våg av kvav värme!

Ja, då var ett till träningspass gjort den här veckan! Skönt, skönt! Men oj vad varmt det var på gymmet idag! Redan innan jag ens hade börjat på crosstrainern så möttes jag som av en våg av kvav värme. Haha, och inte blev det speciellt bättre när jag sen körde en timme på den. Var tvungen att titta om fläktarna i taket hade stannat! =P

Ibland kan det vara så varmt och kvavt på gymmet. Det beror väl kanske på att det är många som kör kondition samtidigt när det dessutom är varmt och fuktigt ute. Men, men det är ju bara bra att få svettas ordentligt. Positivt för huden om inte annat! Och jag körde ju trots den dåliga luften igenom ett riktigt träningspass på 2,5h! Så med lite vilja och tjurighet går det mesta bra!

Dagens lunch innan träningen blev soppa gjort på morötter, potatis, färsk broccoli, gul lök, vitlök, färsk ingefära och grönsaksbuljong, toppad med pumpakärnor och solrosfrön. Och till det ett kokt ägg.
 
Efter träningen åkte jag och pappa iväg på Birtsa en sväng, åt middag och kikade efter en morsdagspresent till mamma ;) Men det jag så bra tänkt ute var visst slut just nu...

Inget speciellt verkar det vara på tv:en ikväll heller. Blir nog kanske att fortsätta läsa boken ist, hihi och kanske inte så oväntat så är det en bok av Nora Roberts...

Ha en fortsatt bra torsdag!

onsdag 16 maj 2012

Även idag skiner solen en stund! & Basilikan färdigväxt!?

Även idag har jag kunnat sitta "ute" på "balkongen" i det fina vädret! Satt nog där i två timmar och läste en bok. Så skönt! Nu på eftermiddagen blev det molnigt. Så det gäller som sagt att passa på när solen är framme. Tråkigt nog så spås det om regn imorgon, men då har jag planerat in träning på gymmet.

---------------------------------
Idag kunde tre små barn i sådär 1-årsåldern och deras mammor + pappa leka i lekparken som håller på att ställas iordning!  Så i några timmar i gungades det och det grävdes i sandlådan, medan jag satt lite högre upp och lapade sol. Hihi, de såg ut att ha riktigt roligt! Rutschkanan är väl det som sen återstår nu innan allt är klart!  Och förhoppningsvis ska den väl inte stå så nära grillen då!? :P 

Så här ser min basika ut nu! Kan inte förvänta mig att den ska växa något mer nu. Jag har tagit bort plastpåsen och då gäller det att vattna mycket! Än så länge har jag inte smakat något av den men det kommer jag göra snart!
 Nu ska jag försöka prata med Rubiela i Oslo med hjälp av google talk!

Ha en fortsatt fin onsdag! 

tisdag 15 maj 2012

Mitt bidrag till containern! & Kaffe i solen!

Nu när jag har en del saker att slänga så står det så bra tajmat en stor container uppställd här utanför i tre veckor framöver. Det är bostadsrättsföreningen som så bra ordnar en container varje vår. Så mitt bidrag hittills till containern är såklart den stora kartongen som spegeln var i + lite fräckt, haha grannarnas dörrmattor! Så mycket praktiskt att nu slippa åka långt och slänga iväg det...

Bilden på containern är lånad från smlbc...

Och det fortsätts att fixas och grejas för fullt här ute på gården, bl.a. har gräsmattan blivit klippt och en rutschkana håller på att byggas idag!

Kaffet kunde jag dricka "ute" på "balkongen" förut. Riktigt skönt att sitta "ute" i solen och läsa! Måste ju passa på att dejta solen när det är fint väder! =)

Annars har det varit ganska lugnt idag med en del läsning och lite nödvändigt stök som alltid. Sov i.a.f. bra hela natten, som jag ofta brukar göra när jag tränat hårt, och det gillas ju!

Imorgon kommer nog mamma hit en sväng på förmiddagen! 

Ha nu en fortsatt fin tisdag alla ni! Och hoppas ni också har fått förmånen att kunna njuta en liten stund av det fina vädret idag!

måndag 14 maj 2012

En liten lekpark! & Efter helgens alla synder!

När jag tittade ut genom fönstret vid sådär 10-tiden i förmiddags så fick jag se till min förtjusning att de håller på att montera upp en liten gungställning på innergården. Hihi, och just det + en sandlåda är något som jag har tyckt saknats här på innergården.

Ja, nu är faktiskt också en sandlåda på plats här och en rutschkana verkar också vara på gång. Så snart kommer en liten lekpark att finns här utanför! Hihi. inte för att jag har något behov av en lekpark, men jag har tänkt på alla "lägenhetsbarn" som bor här omkring. Och visst är det också lite praktiskt när det kommer barn och hälsar på hos mig! =) Så kanske någon hört min önskan?

GÅRDAGENS TJEJ- OCH FILMKVÄLL!

Emelie, Petra och jag avnjuter den mycket goda kycklingtårtan som vi lagade tillsammans. Hihi, och vilket fint väder vi hade och utsikten gick det inte att klaga på precis! ;)
Filmen In time var bra, haha och kanske lite extra skrämmande när man precis fyllt 25 år! Man fick t.ex. en del tankar om hur vi lever våra liv och vad vi använder tiden till...   

Till efterrätt gjorde vi cheescake där bl.a. vit choklad var en av ingredienserna...
 Och riktigt mätta och belåtna blev vi efter den här kvällen!
Så tack tjejer för en mycket god och trevlig kväll! Och jag bjuder på den här bilden där jag kanske ser något trött ut!

------------------------------------------

Och efter helgens alla synder så kickade jag igång veckan med ett relativt hårt träningspass på gymmet idag. Där ingick bl.a. 1h crosstraining som uppvärmning. Efter det spenderade jag ca 1,5h i gymmet! Mycket skönt! Just uttrycket: "efter helgena alla synder", fick jag höra idag på gymmet! Och just efter den här helgen, så tycker jag det stämmer in på mig också!  =P

Önkar er alla en fortsatt trevlig måndag!


söndag 13 maj 2012

Tog bort kartongen! & Fina ord direkt från hjärtat!

Jag kunde inte hålla mig utan jag tog ur spegeln ur kartongen igår. Spegeln är fortfarande hel så det gick bra! Och jag kan bara säga, så fin! Och är det inte otroligt att man kan bli så lycklig över en spegel?! Men jag har suktat, längtat och drömt om den här spegeln så länge, haha så därför känns den nog kanske extra specell nu!

Igår kväll fick jag nog mitt finaste sms någonsin, och det av mr G. Det var ett svar på mitt "tack för senast", som jag skickat till honom efter biokvällen!  Man kan inte bli annat än glad och rörd över att det finns människor som verkligen kan säga sånna fina saker direkt från hjärtat! Så ge världen mer av dessa underbara, okomplicerade och sympatiska människor! Och låt mig dessutom få omges av dem!  =)

--------------------------------
Ikväll ser jag framemot en mysig filmkväll tillsammans med Petra och Emelie E. Filmen är inte bestämd än, men på menyn står kycklingtårta och cheescake. Just cheescake har ingen av oss gjort förut så det ska bli spännande! =) Jag ska också passa på att gratulera Petra som fyllt år!  =)

Och GRATTIS & HURRA på 6-årsdagen mitt kusinbarn Ville! Hoppas du får en underbar dag med roligt bus och gott fika! =)
P.s. basilikan fortsätter att växa och nu kan man även känna att den doftar basilika! Undra om jag snart ska våga att ta bort plasten över krukan?

Ha en fortsatt fin söndag!

lördag 12 maj 2012

Nästan tio år tillbaka i tiden! & Spegeln levererad!

Var tvungen att ställa klockan idag, vilket är lite ovanligt på en lördagmorgon. Gårdagen blev trevlig med thaimat och filmen The Avengers i 3d. Premiär för 3d för min del så det var extra kul! Filmen isig därimot full inte mig direkt i smaken. Men om man gillar aktionfilmer med biljakter, mycket effekter och pangpang så är den att rekommendera. Haha, Hulken var bäst i.a.f.! Men kul med 3d. Och det är verkligen en film som ska ses i 3d. Det blev en rätt sen, men trevlig kväll, som lite oväntat avslutades med glass på schellmacken. Haha, ja så igår kändes det som jag åkte nästan tio år tillbaka i tiden!  =P
Ja, anledningen varför jag var tvungen att ställa klockan imorse, var att min spegel skulle komma på förmiddagen idag, hemkörd och så snällt levererad enda till min dörr av Petra och Björn!

När vikten på spegeln är 14,5 kg och storleken 72 x 162cm, så vet jag inte om jag kan ta den ur kartongen själv och flytta runt den som jag vill. Därför står den nu ouppackad lutad mot en vägg. Men självklart har jag tjuvkikat lite på den! Vi får se hur länge jag kan ha den så innan kartongen ryker...

Min ouppackade spegel står nu lutad mot väggen. Det ska självklart bli mycket spännande att få den ur kartongen. Den något oskarpa bilden brevid är från Jysks sida.
Imorse när jag läste S-valls nyhter, fick jag se att booms centrallager har 50-90% på allt. Så gissa om jag blev sugen att åka dit! =P

P.s. Nu inatt är det 1 år sedan jag sov första natten här i lägenheten! Ja, tänk att ett helt år har gått så fort...
Ha en fortsatt fin lördag!

fredag 11 maj 2012

En bra fredag trots trist väder!

Ja, jag fick ju i.a.f. städat igår. Haha, så alltid något! Ja, ibland kan planer ändras i sista stund. Och om jag inte minns fel har det gjorts så många gånger förut. Och vi tjejer som ska sägas vara komplicerade, haha ja eller hur?! Ne, men den här gången tror jag faktiskt inte alla på det! Så det tar väl typ sju år till innan detta möte blir av. Om det ens blir det. Ja, jag får väl fortsätta vara nyfiken då! =P 

Ikväll därimot blir det middag ute och bio med Mr G och hans sambo. Vilken tur att vi hamnade vis samma bord på bröllopet! =)

Inget roligt väder är det, men och andra sidan är det riktigt bra bioväder! Och trots att man är instängd några timmar på gymmet, som idag, så vill energin liksom inte infinna sig när det är grått och trist ute. Men riktigt skönt var det att få upp både värme och puls i kroppen! Men trots trist väder så kan jag inte klaga på den här fredagen, nu när jag redan avverkat ett träningspass och middag och bio snart väntar!

Trevlig fredag på er alla!

torsdag 10 maj 2012

Ibland hinner tiden ikapp en!

Ibland hinner tiden ikapp en, och just nu känns det precis så för mig. Flera år kan ha gått men ibland spelar det liksom ingen roll. Men visst undrar man vad som hänt på alla dessa år ?! Ja, för t.ex. sommarlovet mellan nian och gymnasiet det var ett tag sedan nu. Och vem var man då? Men visst är det rätt roligt att få möjlighet ta upp kontakten med någon som man av någon anledning inte träffat eller hörts av på mycket länge, haha ja nu handlar det om flera år dessutom. Det konstiga är att allt bara är en slump eller ödet, så inte alls någon ansträngning från min sida. Dessutom ska ett möte som aldrig blev av nu förverkligas. Haha ja, det är kanske på tiden att stilla sin nyfikenhet efter så här många år?! Och kanske redan ikväll! Spännande! Men mycket underligt är det att allt ska inträffa just nu...

Ha en fortsatt bra dag!

onsdag 9 maj 2012

En dag med raketfart!

Den här dagen har verkligen gått med raketfart. Efter blodprover på sjukhuset bar det iväg till Birsta, där det blev fika, mat och lite shopping tillsammans med pappa och mamma. Jag kom bl.a. hem med en ny bh + strumpbyxor (köpt på halva reapriset), en murgröna och mat. Känner mig rätt trött nu efter en heldag, men en mycket trevlig sådan. Det är ju rätt bra träning det också, att "springa" på alla affärer. Så nytta med nöje kan man säga! Haha, nu därimot ska jag bara ta det lugnt.

Ha det fortsatt bra onsdag!

tisdag 8 maj 2012

Iband kan man bli snurrig på allt!

Tror hela dagen igår gick åt till att försöka tyda och sortera alla papper rätt bl.a. från försäkringskassan. Och även fast man tycker att man suttit ett bra tag med allt är det inte säkert att man blivit klokare för det. Ja, ibland blir man riktigt snurrig på allt. Dessutom tycker jag inte att de skickar ut informationen i kromologisk ordning, så många frågetecken kan uppstå när man får ett papper därifrån. Därför känner man sig oftast tvingad att ringa för att få den uteblivna informationen. Information som sen kan dimpa ner i brevlådan, några dagar eller sisådär två veckor senare. Jag har försökt att lära mig att det funkar så, men visst är det mycket frustrerande att gå och undra och vänta på att sista pusselbiten, haha eller någon pusselbit därimellan ska komma på plats, så man vet vad som gäller.

Så varför inte skicka ut all information samtidigt eller i.a.f. i rätt följd? Tänker på hur jobbigt det ska vara för dem som inte behärskar språket eller har andra svagheter att förstå...
Något telefonsamtal hann jag dock inte med att ringa igår. Så det får bli idag i.st.! För trots ett x-antal papper därifrån de senaste dagarna och veckorna med diverse information , så finns det fortfarande vissa frågetecken kvar för mig. Ne, nog med klagande, nu glömmer jag det här för en stund...

Även idag är jag hos mamma! Solen skiner från en klarblå himmel, och jag hoppas det så förblir! Sol och värme på balkongen vill vi ha, för där ute vill vi ju sitta och fika sen!  =)

Önskar er alla en fortsatt fin dag!

måndag 7 maj 2012

En tacksam helg!

Det är måndag och solen skiner från en klarblå himmel. Underbart! Jag kan se tillbaka på en mycket trevlig och tacksam helg! Det superfint bröllop mellan Petronella och Albin är såklart en av höjdpunkterna. Och där bjudningen efteråt resultarade i många trevliga möten med nya människor.  Fick även tillfälle att återuppta kontakter med bekanta som jag inte träffat på flera, flera år. Haha, så nu är både båtutflykter, stugvisiter och träningspass planerade här i sommar tillsammans med trevliga människor (Mr. G), som man av någon anledning inte haft kontakt med på sisådär nio år! Haha, ja helt otroligt! Och det bästa av allt, så tror jag med säkerhet att det kommer bli av också! Ja, mycket trevligt!

Vad roligt det är att människor kan vara så trevliga och lättsamma, både kända och okända. Haha, det blev nog ett konstant surr i ett x-antal timmar vid vårt bord. Och dessutom hade jag förmånen att hamna vid ett bord där alla var så hjälpsamma och empatiska! Att det helt plötsligt kunde stå två kaffekoppar eller efterätter vid mig, var bara ett bevis av många på det. Vad ska man säga?  Är så otroligt tacksam! Och det är så roligt att se och uppleva att vi människor faktiskt kan vara så fantastiska mot varandra!

En mycket fin spegel har jag också snart. Snällaste Björn kunde köpa den åt mig! Det hade jag nästan inte kunnat drömma om. Och jag känner även här en mycket stor tacksamhet!

Igår var jag på Roberts 21-årskalas också det var trevligt! Och mycket mysigt att avsluta söndagkvällen med kalasfika tillsammans med några släktingar!

Idag är jag hos mamma hela dagen. Som vanligt är det lite pappersarbete som jag ska försöka hinna med när jag är här. Telefonsamtal ska också ringas!

Ha en fortsatt fin dag!

söndag 6 maj 2012

Bröllopet igår!

Ett mycket fint bröllop mellan Petronella och Albin var det igår i Njurunda Kyrka! Tror inget öga var torrt i kyrkan, och som prästen sa det regnade precis så där lagomt ute för att ge all lycka till brudparet! <3
Många trevliga och nya möten blev det sen på festen på Majskansen efteråt. Ja, det blev mycket trevlig dag och kväll med många skratt, tal och lyckönskningar, tillsammans med brudparets släktingar, vänner och bekanta. Höjdpunkten var att se brudparet dansa! Jag önskar er nu all lycka till i ert fortsatta liv som man och hustru! <3

------------------------------ 
Idag är det Roberts 21-årsdag som ska firas!

Önskar er alla en fortsatt fin dag! =)