lördag 26 maj 2012

Kosläpp!

Lördagen har börjat med strålade väder tillsammans med Emelie E och hennes lillasyster Thilde. Strax efter kl:10:00 var vi på plats på Arlas kosläpp i Söderåsen ute i Töva i Sundsvall. Meningen var att vi skulle vara ett helt gäng som åkte dit tillsammans, men när det väl gällde så blev det bara vi tre. Men vi trodde aldrig att det skulle vara så mycket folk som det var, och bilkön ringlade lång. Måste ha varit flera hundra stycken som kommit för att titta, och mest barnfamiljer. Hihi, så tur att det fanns stora åkrar att parkera på! Den första jag träffar på är min granne och hennes lilla dotter på lite över 1år. Ja, världen är bra liten ibland. Och det var också första gången för dem som de var på kosläpp!

Det bjöds på mjölk och kanelbullar och för den som ville fanns det en tipsrunda. Några hade hade så mysigt picknick i gräset med medtagen lunch! Strax efter 11:00 fick vi då se när bönderna släpper ut sina kossor på sommarbete. De hoppade och skuttade, råmade, buffade och "klättrade" lite på varandra! Men nog hade vi trott att vi skulle få se mer tokigheter från kossornas sida. Ja men nu kan man i.a.f. också lägga till Arlas kosläpp på meritlistan!  =)

Visst är det roligt att man ändå kan göra så mycket trevligt i ens närområde! Många fina platser här runtomkring har man ju aldrig varit till. Den här dagen var en dag då det bjöds på lite av Söderåsens landsbygd. Här har jag aldrig varit så det var kul att få se lite av det här området idag. Och just kosläpp har jag aldrig tidigare tänkt på att man kan få vara med på, så det var också en speciell upplevelse att få se.

En trevlig folkfest eller kanske kofest i all enkelhet ute på landet!
Mycket folk runt hagen som ville se när kossorna kom ut på grönbete. Thilde och Emelie spanar efter flera! 

 

Hur har er lördag hittills varit?

Ikväll är det Eurovision song contest, hihi och det får vi ju inte missa. Har annars inga direkta starka planer ikväll, så det blir nog att sitta och kika på tv:en själv skulle jag tro. Men visst är det mycket roligare att titta tillsammans med någon/några andra så man kan kommentera de olika bidragen. Det är väl egentligen det som är lite av tjusningen med denna tävling tycker jag. Och vi brukar ju för det mesta vara ett gäng som ser tillsammas. Men med lite goda avocadomackor kanske inte kvällen blir så tokig i.a.f.! =) Och självklart hoppas jag på en bra placering för Sverige och Loreen!

 Ha en fortsatt bra dag alla ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar