onsdag 14 november 2012

En stor befrielse! & 3096 dagar!

Känner fortfarande av det onda i knät! Och jag vet inte om det känns bättre eller om det är ungefär samma som igår. Sämre är det i.a.f. inte som tur är. Därför har jag hittills ägnat dagen åt ganska stillasittande aktiviteter. Har bl.a. gjort klart ett brev som nu äntligen kan skickas iväg! Det känns alltid som en stor befrielse när man tillslut kan lägga ett brev, med många timmars arbete bakom på lådan! Ja, nu får man bara hoppas på det bästa!
 Ägare: Postmuseum, ca år 1949

Nu ska jag försöka plöja igenom några kapitel i boken som jag börjat läsa. Tänkte nämligen hinna låna ut den till en bokläsande god vän som kommer "hem" snart! =)

Det är Natasha Kampusch 3096 dagar som jag läser nu. 
Det är en verklighetsbaserad berättelse, där hon som 10-åring i Österrike blir bortförd av en okänd man på sin väg till skolan. I över åtta år hålls hon sen fången i ett litet väl förberett och ljudisolerat utrymme under gärningsmannens garage! Tids nog får hon följa med gärningsmannen ut på en del utflykter. Och den 23 augusti 2006 lyckas Natascha rymma vid ett obevakat ögonblick!

Den här händelse fick stor uppmärksamhet i media. Hösten 2010 publicerades hennes självbiografi 3096 dagar och den 4 mars 2011 gästade hon Skavlan. Hon har också deltagit i många intervjuer och haft en egen tv-show. Jag själv och jag vet många med mig, följde allt som skrevs i tidningarna och sas på tv om Natasha Kampusch. Det kändes helt obegripligt att en så ung flicka kunnat vara med om något sådant. Därför känns det extra spännande nu, att jag kommit över denna bok och får läsa Nataschas egna ord om det som hände henne under sina åtta år som fången.

------------------------
Ikväll blir det att bänka sig i soffan och titta på fotbollslandskamp mellan Sverige-England. Med andra ord, det blir inget Bonde söker fru ikväll, då den kanalen blir upptagen! Haha, så synd va? =P Matchen går i Sveriges nya nationalarena, Friends arena. Jag hoppas på att få se en bra match! ;) Tänker ni titta? =)

------------------------------
Imorgon är det gymmet som står på mitt schema! Jag vill så gärna att knät är helt bra då, eller i.a.f. känns bättre! Annars får jag väl undvika att köra just så mycket ben?! =P 

Ha nu en fortsatt fin onsdag alla ni! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar