söndag 11 mars 2012

En enkel tulipan!

Börjar med att säga att det var helt rätt låt vann igår på melodifestivalen! Så den kommer vi garanterat höra mycket ute på dansgolven nu, vilket inte är så konstigt! ;) Det är ju en riktig härlig låt som man inte kan låta bli att dansa till...

-------------------------
Tulpantider i all ära! Dessa underbara blommor som ger hopp om våren och finns i alla möjliga fina färger och former. För att få ha de fina länge brukar jag göra såhär, hur gör ni?

1. När du fått med dig tulpanbuketten hem från affären klipper du av en ny rak snittyta på stjälken (ca 1 cm).

2. Placera buketten därefter i en vas med iskallt vatten. Låt plasten runt buketten vara kvar i minst en timme (och om du råkar glömma att ta bort plasten på några timmar, lugn ingen fara. Det är mer till fördel än skada för blommorna).

3. Placera blommorna ljust men inte direkt i solljus.

4. På natten vill tulpanerna ha det kallt. Om möjligt, ställ vasen i t.ex ett kallskafferiet, i ett kallare rum etc.

5. Byt vatten i vasen varje dag och gör en ny snittyta ca varannan dag.

Om tulpanerna växer och blir långa och rangliga och hänger över vasen, klipp då av stjälkarna en bit så de står raka och fina igen. Även blad kan med fördel allteftersom tas bort.

Tulpaner på sista värsen är också fina på sitt vis...















Me dessa enkla knep brukar min tulpanbukett hålla sig fräsch i drygt en vecka!

Ikväll eller rättare sagt snart blir det badhuset med Emelie. Men om det är vattengympa, vattenspinning eller om det blir att simma vanligt återstår att se. Vad de skulle ha för pass ikväll var nämligen inte bestämt än...

Fortsatt trevlig söndag på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar