lördag 25 februari 2012

God mat efter träning! & En ljus idé!

Har precis ätit köttgryta med lök och morötter och rödvinbärs gilé. Och till det kokade jag potatis och palsternackor. Så gott! Riktigt hungrig var jag också, eftersom jag precis lagomt till middagstid, kom hem från gymmet. Gick dessutom dit. Så idag har det blivit en del träning! =)

Trots att solen lyste så var det inte det skönaste promenadvädret. Det blåste och var riktigt kallt och riktigt halt på vissa ställen. Blåis med inte ett endaste sandkorn synligt är inte så värst roligt. Men som tur var kom jag i.a.f. fram oskadd till gymmet! =)

Hem igen fick jag som skönt var skjuts av mamma och pappa som kom och hämtade upp mig, hihi och därmed också den goda köttgrytan! Pappa kom hit för att fixa mina lampor, eller rättare sagt lampknoppar (LED-lampor) som han så snällt köpt till mig. Ja, så nu ska jag inte behöver byta lampknoppar på de närmaste 25 åren! Om det nu stämmer?!

Och på Clas Ohlsons sida hittade jag många ljusa fördelar med den nya LED-Lamporna! Läs om ni vill och orkar...

LED-lampor är mer energisnåla än lågenergi- eller glödlampor
-har längre livstid
-kan återvinnas som vanligt, utan speciell hantering (innehåller i motsats till lågenergilamporna inga giftiga ämnen som kvicksilver som måste tas om hand för att undvika luft- och vattenföroreningar).

LED-lampor fungerar också bättre än lågenergi- eller glödlampor.
- når t.ex. full ljusstyrka så fort de tänds, vilket inte lågenergilampor gör.
-förbrukar i snitt 85 % mindre energi än glödlampa som ger samma ljusstyrka.

LED-lampor är i dagsläget dyrare att köpa än lågenergilampor, men LED-lampans låga strömförbrukning och långa livstid innebär att de ger långsiktiga besparingar på för både miljön och konsumenten.

En ljus idé!
(Bild från Clas Ohlsson)
Det är lördag =melodifestivalen! Det här året har det faktiskt blivit så att jag hittills följt varenda omgång av deltävlingarna i melodifestivalen, hihi så då är det väl synd att sluta nu...

Ha nu en forsatt bra och ljus lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar