fredag 24 februari 2012

Hennes namn!

Har sett på direktsändningen på tv:en där det till ära för den lilla prinsessans födelse igår avfyrades 42 skott i salut på Skeppsholmen. I samband med det tillkännagav också kungen för allmänheten hennes namn:
Estelle Silvia Ewa Mary och hertiginnedömet Östergötland som hennes.

Estelle är ett namn som jag själv tycker är mycket fint. Och jag tycker det är kul att de ger henne ett namn som inte är så vanligt och så traditionellt. Men från och med nu kan det nog tänkas att fler nyfödda flickebarn kommer att få heta just Estelle! =) Och med stor sannolikhet kommer det nog också bli en hel del diskussioner om valet på den lilla prinsessans namn, som om inte Victoria och Daniel har rätt att själva få välja namn till deras barn...

Mamma kom alldeles precis lägligt till mig så vi kunde se den historiska händelsen tillsammans. Sen fikade vi med min kronlykta tänd. Visst är alla barn som föds unika i sig och värda att firas som prinsessor och prinsar, men just denna födelse är en stor historisk händelse och lite av Sveriges framtid, vilket såklart gör det ännu mer speciellt för den stora allmänheten. Och att ta del av glada nyheter och händelser, som att ett barn har kommit till världen, vill vi väl alla?! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar