söndag 7 augusti 2011

Läsväder & filmväder inomhus!

Vilket kurväder det är idag. Det känns verkligen ruggigt och höstlikt ute nu. Skulle tydligen komma rätt mycket regn. Och därför har jag läst och haft det mysigt med tända ljus inomhus. En riktig lugn dag kan man säga! Är fortfarande kvar hos mamma och här plockade jag fram en bok ur bokhyllan, hihi som snart är utläst nu!

---------------

Filmen som Petra och jag såg igår var jätte bra och mycket tankvärd. Och att den var värklighetsbaserad gjorde den ännu mer gripande. Vi åt glass och egengjord choklassås och drack te medan vi följde ökenflickan Waris öde. Det var mycket mysigt samtidigt som vi hade tårar i ögonen...

Waris bor tillsammans med hennes familj i Somalias öken.
När hon är i 12-årsåldern ska hon giftas bort till en man som är lika gammal som om det skulle ha varit hennes farfar eller morfar. Waris rymmer och lämnar därmed livet i öknen och det liv som väntar henne med giftemål. Men en flykt för en ensam liten flicka är heller inte det lättaste, och hon tvingas att mötas av många prövningar på sin resa.

Vi får följa en stark personlighet som efter många svårigheter ändå bemöter sin omgivning med mycket kärlek, mod och vilja. Och även fast Waris bär på hemska minnen och upplevelser från sin barndom, så finns alltid den starka kärleken och längtan till hennes familj och land alltid där hos henne...


Det vi också får se bevis på är, att trots svårigheter kan vi ändra vårt öde till det bästa genom att tro på oss själva och gå våra egna vägar. För inget i livet behöver vara förutbestämt.
Det här är en mycket stark film med ett tydligt budskap som jag rekommenderar varmt.

Tycker om filmer som den här, som har bra och tydliga budskap! Kan säga att även boken är mycket bra. Filmen baserar sig alltså på Waris Dirie självbiografi.


Ha en bra kväll alla ni! Och om ni också har lika tråkigt väder som här, så är det aldrig fel med en bra bok eller film!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar