tisdag 1 februari 2011

Ett missförstånd!

Efter en tät sms-kontakt igår kväll fick jag i.a.f. några svar på mina många frågor kring nyårsfesten. Tydligen hade informationen om att kostnaden för festen inte framförts till mig innan. Jag har inget emot att betala men blev mycket förvånad och bestört över att den informationen inte hade nått fram till mig och på det sätt jag sedan fick veta det. Ville också veta varför allt blev så fel, som den problemlösare jag är. För jag ser inte bara glad ut och betalar in på ett konto innan jag vet lite mer.

Oj, har de nu väntat länge på mina pengar? För de måste ha trott att jag vetat om att jag skulle betala…Förlåt, jag visste inget…

Om jag bara hade fått veta det innan hade jag inte behövt känt mig så dum som kom tomhänt dit där jag nästan inte kände någon. Om jag hade fått inbjudan tidigare än kvällen innan hade jag haft med mig något, en blomma kanske. Men att köpa en blomma eller något annat spontant på några timmar är inte det lättaste att ordna för min del, nu när allt är som det är. Det hade som sagt krävts lite mer planering från mitt håll då.

Nu gick det inte att ordna men tänk om jag hade ordnat det med skjuts och allt för att med kanske en blomma tacka för den fina ”inbjudningen” och sedan fått ett sms nästan en månad senare att jag är skyldig pengar. Det hade också känts dumt, i.a.f. väldigt konstigt…

Jag vill gärna betala för mig och vill som alltid göra rätt för mig. Men det är tråkigt att viktig information inte framförs p.g.a. av missförstånd. Jag brukar aldrig klaga på att jag har lite pengar som jag ibland hör andra gör. Inget illa om det, tycker det är upp till var och en vilka ord man vill lägga i sin mun, så länge det inte sårar någon annan.

Det är inte förrän nu på senare, efter långa sjukhusräkningar och dyra mediciner som kanske jag tycker att det hade varit roligare att kunna veta att pengarna går till något annat än just det. Har väl nämnt det några gånger på bloggen men det är väl ganska självklart att man tycker så, eller? Just nu är det en hel del att fixa till lägenheten också men de flesta utgifterna dit ska bara bli roliga! Så någon kritik om att jag inte är villig att betala kan jag inte ta åt mig…

Visst jag också varit medveten om att allt som jag fått i handen inte bara ska rinna genom fingrarna. Jag har jobbat och slitit som alla andra men jag har också gjort medvetna val att spendera mina pengar på ett smart sätt på det jag verkligen värdesätter. Och på så sätt aldrig behövt känna att jag varit helt utan pengar, fast att jag inte har haft dem i överflöd precis.

"Pengar verkar vara ett känsligt ämne att tala om, svårt för många att ta upp på ett naturligt sätt. Men det är bättre att vara ärlig med det samma än att det bara ska resultera i missförstånd…"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar