måndag 28 februari 2011

Ett helt bloggår har gått!

Idag är det hela ett år sedan jag började med min blogg. Ett år som för mig inneburit både positiva och negativa händelser. Så som livet kanske oftast brukar vara...Men för min del tycker jag att jag verkligen har fått upplevt det här året med många tvära vändningar. Livet har har fått känts på. Från att känna av dödångest när man inte kan andas till att en av mina största drömmar med en egen lägenhet går i uppfyllelse.

I början av förra året kunde jag ägna ett anatal timmar i veckan till träning, vilket var jättebra. Våren och sommaren flöt förbi, träffade vänner, familj, syskonbarn, släkten, grillade, badade, var på gatufesten mm. Hade nog den bästa sommaren på länge. Men på hösten drabbades jag av legionella och blev riktigt sjuk. Hjärtflimmer, hallunicationer, svag i kroppen, syrebrist, andfåddhet och ont i lungorna var bara några av symptomen jag hade. Det blev en ambulansfärd till sjukhuset.

Här kommer bilder från det gångna bloggåret...En liten återblick...




Fick genomgå ett antal mindre trevliga undersökningar. Kan säga att prov från lungan är inte det roligaste att ta. Träningen på gymmet var inte att tala om då. Efter den persen blev mina värden dåliga, vilket resulterade sen i isolering på Umeås sjukhus. Fick sen ordination om att inte träffa så många människor p.g.a. av att jag var mycket infektionskänslig när de vita blodkropparna var så låga. Och så har det varit hela hösten och vintern. Varje vecka har jag därför tvingats tagit blodprover. Vad de låga värdena berodde på visste man inte. Men tillslut kunde man konstatera att det delvis var en medicinpåverkan i samband med legionellan som var orsaken till de låga värdena på de vita blodkropparna.



I november fick jag plötsligt en positiv överraskning i form av ett mail där frågan var om jag var intresserad av en lägenhet. Mitt svar var JA, det är jag!
----------------

Imorgon bitti ska jag hämta nyckeln till lägenheten. Sen jag ska på lungröntgen, ta blodprover och efter det ska jag till banken och skriva. För att uppleva ren lycka måste man tydligen känna smärta också. För min del så känns det lite så. Så imorgon blir det en dag med lite blandat innehåll...Men jag väljer som vanligt att lägga mina tankar och koncentrera mig på det positiva av dagen! :)

Snacka om tvära vändningar livet kan ge. Och från att ha varit så sjuk ska jag nu äntligen få min egna lägenhet! Skönt att det var en positiv vändning...Efter regn kommer solsken! :)

----------------

Mamma hade namnsdag idag (Maria)! Jag klev upp innan henne idag och gjorde frukost sen bakade jag citronmuffins till fikat som vi avnjöt på balkongen.

I nästan två timmar satt vi sedan där i solen och fikade, lyssnade på fåglarna som kvittrade och på takdropp, bläddrade i inredningstidningar och hade det jättemysigt!
Ingen promenad i det fina vädret blev det. Men sol lapades det där på balkongen, och promenaden blev nu ikväll, precis innan det blev mörkt ute!

Grattis alla Marior!:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar