måndag 20 september 2010

Grodor & Timers!

Det har varit helt fantastiskt väder idag! Har fikat, ätit middag och sen druckit te nu ikväll ute på balkongen. Förut idag tog en promenad i det fina vädret och sen plockade jag lite mossa (lite tragiskt nog från en av våra egna rabatter). Mossan var till en liten korg som ska stå på bron. Efter det började jag faktiskt att ta bort resten av mossan och ogräs. Funderar på nästa steg i rabatten om det helt enkelt ska fortsätta att vara en rabatt. Är både fuktigt och skuggigt där, så det är svårt att få något att växa bra.

Två grodor hade hoppat ner till gruset framför "lillfönstret" till nedervåningen. Är verkligen inte första gången som det händer. Förstår inte vad de har där att göra. Grejen är den att de brukar inte komma upp själv sen, utan det är vi som får bära bort dem till skogen. Jag har gett förslaget att det är vår prinsgroda i sten som vi har på på bron som lockar till sig de riktiga grodorna. Mamma tror därimot att det är några katter som jagar dit dem. Men varför ska de komma just till oss?

Måste bara berätta en liten grodhistoria. Förra hösten hörde vi konstiga ljud inne. Det lät som krafsande och knackande. När vi tillslut lokaliserade ljuden så fick vi se en stor groda som drog med sina händer (om man säger händer) på glasrutan till "lillfönstret" nere. Det var inte precis det som vi hade väntat oss att få se. Så vi blev riktigt förvånade och tyckte samtidigt att det var lite otäckt med en stor groda som knackade på vårt fönster.

-----------------------------

För en stund sedan tändes lampan i vardagsrummet. Observera: tändes lampan, tände inte lampan själv alltså. Köpte nämligen en timer igår. Efter visst krångel på hur den egentligen fungerade visade pappa, som är lite mer van vid sånna hur den skulle ställas in. Det var visst "taggar" som skulle tyckas ner också, hmm vilket inte stod i bruksanvisningen. Och den verkar fungera bra hittills, får se nu om den också släcks när den ska. Funderar starkt på att ha timers den dagen när jag flyttar till eget. Rätt så trevligt att t.ex. kunna mötas av några tända lampor när man kommer hem en annars mörk höstkväll, tycker jag i.a.f. Det har blivit en del nya bekvämligheter införskaffade de senaste dagarna. Haha, vart ska detta sluta?

------------------------------

Ikväll ska jag se Anneli, som är en ny serie med en hel del humor men som ändå har ett seriöst budskap i grunden. Såg det förra veckan och tyckte det var bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar