onsdag 14 juli 2010

En livsfarlig lek & bilbingo!

Igår hände något hemskt, min systers dotter Julia 7 år, bröt foten när hon och en kompis hoppade på en studsmatta. Magnus jobbade borta och som tur var kunde en snäll och hjälpsam granne som jobbar som deltidsbrandman, skjutsa in Julia och syrran till sjukhuset. De blev tvungna att åka med ilfart in på akuten, tur att grannen är van att köra fort. Mamma fick komma dit och passa Alicia och sen fick Alicia sova här i natt. Julia hade haft jätte ont och de hade gett en lustgas för att kunna dra till foten i rätt läge och gipsa. På förmiddagen idag opererades Julia och hon ligger nog på uppvakningen just nu.

Jag tycker dessa studsmattor är livsfarliga och därför borde de helt förbjudas. Julia önskade sig en stutsmatta när hon fyllde år med vi tyckte inte att det var så smart att köpa en till henne när man har hört att det händer så mycket olyckor med dessa. Nu hoppade hon hos en kompis när olyckan plötsligt var framme.
Barn har också svårt att riskbedömda situationer och tänker inte på konsekvenserna på hur de hoppar. De ser det bara som en rolig lek och rätt som det är så händer det en olycka.

Stackarn, nu måste Julia ha gips i 6-8 veckor. Lite jobbigt nu när det är sommar och varmt…Skadorna som uppkommer av att barn har hoppat på stutsmattor, kan vara av betydligt allvarligare slag har man ju hört. Men tur i oturen så blev det "bara" en bryten fot för henne.

Det blev därför lite sent igår, för när Alicia kom hit satt vi ute på balkongen och fikade. I morse var det riktigt varmt och jag bestämde mig för att inte åka iväg och träna. Det kan vara skönt och bra att ha ett litet uppehåll med träningen också…

Ikväll ska jag på bilbingo i Parken med Petra, Emelie.E. och Fanny. Förra sommaren var första gången som vi var på bilbingo. Det var jättemysigt och vi hade köpt med oss sallad som vi åt i bilen. Vi vann inget då men vi trodde att vi hade fått bingo en gång och vi tutade glatt, men när de stannade upp spelet och kom och tittat på vår bricka så hade vi inte vunnit. Lite pinsamt…Men kanske vinner vi ikväll, oavsett om vi vinner något eller inte , så kommer vi i.a.f. få en rolig kväll tillsammans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar