onsdag 21 juli 2010

En förskräcklig bro!

Träningsvärken är mindre idag. Det är soldis med ljumma stormvindar ute. Har suttit på vår bro och rensat ogräs i gruset kring trappen, vår bro som säkert skulle vinna första pris i dåligt skick om den skulle ställa upp i en sån tävling. Om det nu finns någon sån tävling? Har sätt tävlingar om allt möjligt som den värsta fasaden, gräsligaste badrummet mm, men aldrig om någon tävling om förskräckliga broar eller entréer. Skulle vara perfekt och verkligen på tiden att få hjälp med att göra om bron, kanske inte så dumt om vi lade till entrén också. Hela vår framsida skulle nog behöva en uppfräschning. Vi skulle ju kunna ställa upp direkt i en sådan tävling.

Trappstegen som förut var målad i en ljusgrå färgnyans (dumt, men med vanlig färg som blir så hal på vintern) är näst intill avflagnade och när man går på trappstegen så känns den inte så stabil heller. Vår bro är allt annat en fin och i gott skick nu. Några av pelarna på till brotaket är ruttna, det upptäckte vi förra sommaren när vi skulle måla om dem och hade börjat skrapa bort färgen. Hade ingen möjlighet att byta ut dem då så det var bara att täcka över dem med färg igen, och hoppas på att taket skulle hålla över vintern, vilket det som tur var gjorde...

Syrrans sambo som kan det mesta, har lovat att han ska hjälpa oss med att rusta upp bron, men han har också mycket själv att göra på sitt eget hus såklart. Nu har han precis fått semester och vi kan inte bara begära att han ska hjälpa oss. Men vi kan hoppas på att han snart här framöver får tid till det...Det skulle vara guld värt med en ny bro!

Att entrén ser inbjudande och trevlig ut är viktigt för hela husets intryck. Nu är vår entré allt annat än inbjudande tycker jag. Därför skulle jag vilja ha det där trollspöt nu igen, och bara kunna vifta med, och vips skulle någon komma och göra vår bro och framsida fin!

Imorgon har de utlovat regn och då ska jag åka och träna på gymmet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar