fredag 4 juni 2010

Nordljus och ''sista jouren''

Idag blev det en sväng till Nordljus i Bommen. Skulle titta på några presenter som jag spanat in på nätet. Jag kom ut därifrån med två barnmuggar av märket rice. De har vit botten och bilar på, och de är i plast såklart då. Hela riceserien är väl plast tror jag...Men plstmuggarna tycker jag var väldigt praktiska för de små ivriga händerna att hålla i när törsten ska släckas. Det blev också några andra presenter men det är inget som jag vågar avslöja här nu ;). Hittade också som vanligt många andra fina saker som jag ville ha men det var inte något av det som fick följa med hem den här gången…
Gjorde också ett besök på tre små busfrön men där blev det bara att titta på alla gulliga barnkläder...

Imorgon ska jag till Hanna på examenfest. Det ska bli kul att träffas och ha trevligt. Blir ju tyvärr inte så ofta som vi träffas och allra mist de andra heller från''den gamla''gymnasiklassen. Men imorgon blir det ett härligt tillfälle att få träffa Hanna i.a.f... :)

Läser boken ''sista jouren'' för fullt. Handlingen utspelar sig i sjukhusmiljö och boken är därför väl passande att läsa nu tycker jag, när det blev så uppmärksammat att en av Norges värsta läkare jobbar i Sverige på Hudiksvalls sjukhus.

Denna 62-åriga läkare som är en hon och har dansk påbrå får inte längre jobba i Norge men här i Sverige fick hon tjänst. Varför är/var hon då Norges värsta läkare? Jo, hon hade blivit anmäld i 43 fall och Norge tvingades betala ut skadestånd till 29st av dem som hon hade felbehandlat, sammanlagt över 10milj norska kr. Efter att först blivit chockad över nyheten på tv:en, blev denna nyhet ännu mer vekligare för mig när jag sedan fick veta att jag känner en som jobbar med den här läkaren. Nu har landstinget i Gävleborg omplacerat läkaren så att hon inte ska ha några kontakter med några patienter längre.

Det är riktigt skrämmande när man tänker att det går att anställa personer för så ansvarsfulla uppgifter där människors liv står på spel, utan att ens se över deras tidigare bakgrunder och meriter. Som tur är ska dessa rutiner efter den här händelsen förändras och göra det möjligt att granska dem oavsett om denna person ursprungligen kommer från ett annat land, vilket tydligen inte fanns några direkta rutiner på förut. Uttrycket,’’det finns inget ont som inte har något gott med sig’’,passar bra in här…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar