torsdag 8 april 2010

Konditorerna skapar!

Efter att töserna sovit tolv timmar inatt hade de mer energi än vanligt. Så efter havregrynsgröt med mjölk och lingonsylt blev det hopprep, brottning, bus, sånger, dans, hästlekar mm i ett kör i flera timmar. Haha, om jag bara hade hälften av den energin skulle jag vara mer än nöjd. Sen blev det i.a.f. lugnare när trolldegen kom fram och kreativiteten och fantasin fick utlopp.



Så här fina tårtor och bakelser skapade vi av trolldegen!



Prinsesstårtan och en del andra bakverk fick sin gröna färg som ska efterlikna marsipan av grön karamellfärg som vi färgade en del av trolldegen med.









Det är nästan att man bli sugen på att ta en bit för de ser riktigt goda ut! Haha, men tyvärr så kanske inte saltdeg är det godaste att äta...


Det är bara fantasin som kan sätta gränser för vilka fina bakverk vi skapar!



Nu ska de här få torka och bli hårda sen ska vi med hjälp av vattenfärger ge dem fler färger!

Fläskfilégryta med morötter, lök, äpple och sås och till det kokt potatis blev en välförtjänt middag till konditorerna! Till efterrätt egen odlade ingefärskokade minipäron med vaniljglass!


Recept på trolldeg:
4 dl vetemjöl
2 dl hett vatten
1 1/2 dl salt
ev. karamellfärg

Värm vattnet i en kastrull på plattan tills det börjar koka. Ta då bort det från plattan och blanda i saltet och rör tills det löser sig. Tillsätt därefter mjölet och blanda till en smidig deg. Tillsätt ev karamellfärg.

Torka figurerna i 100 grader i minst 2h i ugnen. Vänta minst ett dygn efter det för att de ska torka till riktigt och ev. sedan kunna måla med vattenfärger. Degen kan också få lufttorka och då tar det några dygn tills den blir riktigt hård och torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar