måndag 19 april 2010

Årets majblomma är köpt!

Det börjar närma sig min 23-årsdag som infaller på onsdag den 21. Haha, det är ju inte bara att fylla år utan det ska planeras, handlas, bakas, städas och fixas en hel del också. Men det brukar vara roligt stök när man ska förbereda inför något som man ser framemot. Har redan bakat en hel del i.a.f. så det känns bra. Några sorter kvar och sen är fikat klart inför allt kalasande!

På min rätta dag blir det fika med familjen och middag tillsammans. Sen blir det inte förrän till helgen som släkten kommer och gratulerar, så jag ska nog hinna gott och väl förbereda allt tills dess.

Har nu köpt årets majblomma som är ljusblå och mörk grön av Alicia! Den ska jag sätta på jackan sen....


Här kommer historik om majblomman!

Den första majblomman såldes i Göteborg redan 1907. Det var fru Beda Hallgren som tog initiativet till att starta upp majblomman. Hon var verksam inom Göteborgs frivilliga fattigvård och värnade speciellt om barn och ungdomar. Majblomman spered sig snabbt och majblommskommiteér bildades runt om i hela Sverige. Syftet då var att hjälpa tuberkulossjuka.

Idag mer än 100 år senare så säljs den utav barn mellan 9 och 12 år under två veckor på våren. Idag är syftet med majblomman att förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige. Majblommans version är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.

Majblomman är idag Sveriges största barnhjälpsorganisation. Barn hjälper barn genom att sälja majblommor. Pengarna som barnen samlar in går till att ge bidrag till enskilda barn upp till 18 år som bor i Sverige. Alla barn ska kunna dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden, oavsett sjukdom, funktionsnedsättning eller social situation. Fritidsaktiviteter, kläder, glasögon, sommaraktiviteter, aktiviteter i skolan och handikapphjälpmedel är också ex. på bidragen som alltid delas ut med hänsyn till barnets bästa.

källa: http://www.majblomman.se/Om-Majblomman/



Provade en del nya maskiner på gymmet idag så det blir spännande att se om det kanske ger någon extra träningsvärk i morgon...Det var rygg, bröst och armar som fick jobba lite extra. Eller så kommer träningsvärken lagomt till min födelsedag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar