Tjohoo, äntligen blev hallongrottorna lyckade! Hittade ett bra recept, så jag har nu skrivit om det jag hade förut. Jag delar gärna med mig av det lyckade receptet...
Hallongrottor recept:
200g smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1/2 dl hallonsylt
Tärna smöret (gärna rumsvarmt). Med hjälp av en gaffel, el. matberedaren arbetas alla ingredienserna (utom hallonsylten) ihop till en deg.
Degen rullas till en längd, ca 2,5 cm i diameter.
Klä in degen i plastfolié och lägg den i kylskåpet i ca 15 min för att degen ska bli kall.
Ta bort plastfolién och skär degen i ca 24 delar, i ca 1 cm tjocka skivor. Här på bilden är jag på sluttampen av min deglängd!
Rulla bitarna till små bollar och placera dem på en bakplåt med bakplåtspapper el. i kakformar.
Tänk på att kakorna flyter ut lite om de inte läggs i formar. Placera dem då därför inte för tätt på plåten när de ska gräddas.
Gör en liten grop med fingret i mitten av varje boll.
Klicka sedan ut lite hallonsylt i dessa gropar. Var noga med att det inte blir för mycket sylt för då kan de rinna över vid gräddningen.
Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar