onsdag 31 oktober 2012

Halloween!

Att det är idag som som rätta Halloween är visste jag faktiskt inte. Nä, inte förrän mitt syskonbarn Julia berättade det för mig idag när vi åt lunch! Ibland behövs det visst yngre förmågor som kan påminna än om sånt, hihi! Har väl aldrig firat Halloween mitt i veckan heller, så det var väl därför som jag kanske inte hade en tanke på det nu...

Kokt torsk, potatis äggsås och rivna morötter var det som stod på menyn till lunch idag hos mamma. Det hör nog till en av mina godaste maträtter, hihi så vilken tur jag hade! Och det kunde jag idag äta tillsammans med mina syskonbarn (på mammas sida) Alicia och Julia! Trevligt!

Precis när det började vankas bakning av krämbullar hos mamma/mormor, kom pappa och brorsan och hämtade mig. Vi åkte till Skedlo och där fanns mina andra syskonbarn (på min pappas sida) Ebba, Axel och Erik  hos min farbror och faster! Vi fikade och Erik (snart 10 mån) visade upp så duktigt att han kunde gå ca 10 steg nu! =) Jag gratulerade Ebba på hennes 11-årsdag som är snart!

De vuxna karlarna åkte sen iväg på en biltur för att titta på den nya vägen, broarna mm. Jag gjorde lite jultidningsaffärer och passade också på att mysa riktigt med lille Erik. Han somnade sen och sov så gott av värmen från vedspisen. Till middag blev det korvgryta och ris. Alla, både vuxna som barn (Erik åt gröt) åt med stor aptit! Riktigt gott! Och receptet från farmor Dagnys äppelkaka med vaniljsås, var ju som en dröm i munnen till kaffet sen! =)
Plötsligt får vi se röda ljus och lampor som lyser i mörkret ute på lägden utanför. När det inte finns några gatljus eller så många grannar runtomkring, så syns det på mycket långt håll. Riktigt effektfullt blir det! Vad eller vilka kan det vara mån tro som är ute i mörkret, säger vi? Och alla ställer sig i fönstret för att se! Det kommer allt närmre och snart är det i trädgården som ljusen och lamporna lyser. När det sen kackar på dörren förstår vi att det måste vara spöken som är i farten! Och mycket riktigt så var det så. Två av grannbarnen som vi också är avlägset släkt med + ett "spöke" till, är det som vi får vi påhälsning av!  Ja, ibland kan det vara riktigt trevligt med spöken också! ;)    

Mycket mätt och belåten kom jag sen hem mig till Bonde söker fru! =)

Bjuder på en häxa från förra årets Halloween!

Tusen tack för en mycket trevlig och god dag/kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar