måndag 2 januari 2012

En bra bok & Choklad i alla dess former!

Vilket tråkigt ruggväder det har varit idag. Har ägnat nästan hela dagen till att läsa Förföljd av det förflutna, av Nora Roberts. Riktigt mysigt att läsa en sån bra bok, uppkrupen i soffan under en varm filt en grå dag som denna.
-----------------
Igår gjorde mamma och jag chokladfondant, ni vet en sån där riktig chokladfrästelse som gräddas i ugnen i en liten form. Och innan servering ska den sen skvälpas upp och chokladsmeten rinna ut så fint. Men det blev lite svårt att få ur dem från formarna, provade att använda muffinsformarna, då jag saknar sånna där riktiga formar som ska vara. Men efter lite skakande och med hjälp av en stekspade kom de tillslut ner på tallriken, och faktiskt utan att se allt för tokiga ut. Smaken var det i.a.f. inte något fel på. Och med en klick vispad grädde såg de "nästan" ut som på bilden som följde med receptet. Så för att vara första gången blev resultatet rätt lyckat! Så dessa kommer jag garanterat göra om!

Idag fikade vi med de som blev över. Fast nu smakade de mer som kladdkaka, hihi vilket inte är helt fel heller. Choklad i alla dess former är ju fantastiskt!
-------------------------
Snart ska jag se första avsnittet på kronjuvelerna som går på tv:en, spännande!

Ha en forsatt bra kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar