tisdag 7 september 2010

Prover, att välja, fynd & våffla!

Kl: 15:36 -Får resultatet av provtagningen från vattenproverna för legionella bakterier: ingen påvisad legionella hemma och ingen legionella på gymmet.
Idag tas prover från brorsans jacuzzi, sent kan man tycka men brorsans har så lägligt haft fel på hemtelefonen så miljökontoret kanske har haft svårt att få tag i honom. Provresultat därifrån får jag reda på om ca 14 dagar.

Tisdag och nya blodprover på vårdcentralen. Behövde inte vänta den här gången heller, utan fick komma in med det samma. Efter blodproverna gick vi och förtidsröstade på Opalen.
Valde att rösta på de högra blocket, haha mer så säger jag inte. Har alltid känt mig mer åt höger, deras politik tilltalar mig helt enkelt mer. Tillhör inget speciellt parti, har inte gjort det hitills i.a.f. Förra valet röstade jag inte på det parti som jag röstade på idag. Helst skulle jag vilja plocka lite från alla och bilda mig ett eget parti. Men man hoppas att det kan bli bättre ordning nu på sjukvården här i Sundsvall om de som jag valt att rösta på få styra. Det är i.a.f. vad de lovar.

Följde aldrig med in och handlade, utan mamma sprang in på ICA Nivrena för att bl.a. fylla på vårat förråd av pro viva dryck. Har börjat druckit det regelbundet nu efter att jag börjat äta antibiotika. Nu är jag näst intill beroende, att få mig minst ett glas pro viva om dagen. Det är inte bara gott utan bra för magen också. Det är sorten svartvinbär som jag speciellt fastnat för.

Gick in på röda korset, Kupan för att kika om jag kunde fynda något. Och ett fynd gjorde jag. Har länge tänkt att jag ska köpa Johans Theorins andra bok Nattfåk, (har läst hans första bok skumtimmen) men det har inte blivit av att jag köpt den andra boken. Nu såg jag boken där på röda korset för bara 2 kr. Den blev min direkt. De hade våffla och kaffe där för 20 kr. Pappa som är barnsligt förtjust i våfflor tyckte vi kunde fika det, och så blev det.

Reko Sundsvall ska börja sopsortera matavfall. Så nu ska vi välja hur vårt hushåll ska hantera matavfallet. Lappen med de olika alternativen är ifylld och inskickad. Inom kort kommer vi nu få en till fast brun soptunna eller kärl, som det så fint heter och som är avsedd för just matrester. Inne ska vi ha speciella små bruna papperspåsar där matresterna ska slängas, sen slängs påsarna ute i den speciella soptunnan/kärlet. Vikten för matrestern behöver vi inte betala och kilopriset för de övriga soporna blir billigare i och med det här valet. Ungefär 500 kr skulle man kunna spara på ett år. Den bruna soptunnan/kärlet töms samtidigt som de tömmer de andra soperna. Sopbilen är då utrustad med två separata fack, ett för det brännbara hushållsavfallet och ett för matavfallet.

Matavfallet körs till en anläggning i Gävle där det komposteras både inomhus och utomhus. Efter sex till åtta månader har matavfallet komposterats och blivit näringsrik jord. Tjohoo, vad bra!

Det kommer nog inte bli så mycket krångligare, förutom att vi nu får en till soptunna som troligen får vara i förrådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar