tisdag 11 maj 2010

Våga njuta av livet!

Solen skiner och himlen är blå, bara några vita fluffiga moln som inte spelar någon roll syns på himlen. Jag sitter på balkongen i söderläge och i lä, fikar och läser en bok. Tänk vad härligt allt kan vara ibland. Inga bekymmer, inga krav, allt känns bara bra...Bryr mig inte ens om att rådjuren ätit upp alla tulpaner och krokus. För nu börjar gräset, träden och buskarna grönska, och jag riktar min uppmärksamhet dit i.st. Sädesälorna trippar på gräsmattan efter flugor. Skogen lyser vit av vitsioppor. Det är så här våren ska vara!



Vi måste tillåta oss själva att andas och bara njuta av allt det goda som livet ger oss. För det är från det vi hämtar vår kraft och energi och gör att vi orkar kämpa på när tråkiga omständigheter inträffar och det goda livet inte längre kanske känns så självklart längre.

Vi måste tillåta oss själva att se och uppskatta det vackra och goda som finns runt omkring oss. Känna oss nöjda över det vi har här och nu och inte alltid jämnföra oss med andra och sträva efter mer, för att tro att det skulle göra oss lyckligare om vi fick det. Men för den delen ska man inte bli snål och tycka att man inte ska unna sig själv och andra saker som kan göra livet mer njutningsfullt med. Man har bara ett liv och då gäller det att leva det på bästa sätt.

Naturens skönhet, kanske är alldeles för självklar för oss ibland, i en värld där alla är stressade och självupptagna varelser. Vi får ut så mycket mer av oss själva om vi lär oss att stanna upp och bara njuta av det vackra som vi har så bekymmerlöst nära oss. Vi måste tillåta oss själva att våga njuta av livet helt enkelt. Att njuta är också att ta hand om sig själv och uppskatta sig själv för den man är. Att värdera sig själv som unik och värdefull.

Man ska se till att göra det man mår bra av och som man finner glädje och lycka i. Det är bara du själv som har facit på vad du själv känner njutning i. Så njut av livet och du fyller på ditt eget förråd av energi och kraft, vilket gör att du känner sig meningsfull och det ger dig lycka och glädje att ta med dig på din färd! Vilket är ovärdeligt att ha med sig i ryggsäcken när du går genom livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar