Till middag blev det soppa på skogens guld. Rensade frysen på de sista kantarellerna. Tycker det är supergott med varm soppa som värmer hela kroppen när det är kallt ute. Helst ska det också vara hembakat bröd till.

Kantarellsoppa 4 pers recept:
200 g kantareller
1 gul lök
6 dl grädde (kan ersättas med hälften mjölk)
1 dl mjölk
2 dl grönsaksbuljong
2 tsk smör
1/2 dl vitt vin (eller äppelcidervinäger)
Stek lök och kantareller i lite smör i en kastrull utan att de får färg. Slå i vinet och buljongen(om du använser tärningsbuljong kan du koka upp den med 2 dl vatten). Låt koka. Häll därefter i grädde och låt den sjuda i ca 15 min. Slå på mjölken och låt allt sjuda i ytterligare några minuter.
Salta peppra. Smaka! Är den besk strö i lite socker.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar