Rödspättafilé med potatismos och varm rödkål (2 personer)
2 st frysta rödspättafileér
citronsaft
vitpeppar
svartpeppar
salt
Mos:
ca 4 medelstora potatisar
2 palstenackor
en smörklick
Varm rödkål:
ca 4 dl hackad rödkål
1 rödlök
1 medelstort äpple
salt och svartpeppar efter smak
smör till stekning
-Pressa lite citronsaft över rödspättafilén, krydda med vitpeppar, svartpeppar och lite salt. Sätt in den i ugnen i en eldfast form på 200 grader i ca 20 min.
-Hacka äpple, rödkål och rödlök och stek det på svag värme i en stekpanna tills allt blivit mjukt men fortfarande har ett tuggmotstånd.
-Skala potatisarna och palstenackorna och koka dem tillsammans i en kastrull med lite salt. Mosa sedan allt med hjälp med en potatispress. Blanda i en klick smör.
Klart att servera! Låt det smaka!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar