onsdag 17 november 2010

Fina fisken!

Till middag idag blev det fina fisken med varm rödkål och egengjord potatismos. Väldigt lätt att tillaga och otroligt gott. Jag bjuder gärna på det receptet!

Rödspättafilé med potatismos och varm rödkål (2 personer)
2 st frysta rödspättafileér
citronsaft
vitpeppar
svartpeppar
salt

Mos:
ca 4 medelstora potatisar
2 palstenackor
en smörklick

Varm rödkål:
ca 4 dl hackad rödkål
1 rödlök
1 medelstort äpple
salt och svartpeppar efter smak
smör till stekning


-Pressa lite citronsaft över rödspättafilén, krydda med vitpeppar, svartpeppar och lite salt. Sätt in den i ugnen i en eldfast form på 200 grader i ca 20 min.
-Hacka äpple, rödkål och rödlök och stek det på svag värme i en stekpanna tills allt blivit mjukt men fortfarande har ett tuggmotstånd.
-Skala potatisarna och palstenackorna och koka dem tillsammans i en kastrull med lite salt. Mosa sedan allt med hjälp med en potatispress. Blanda i en klick smör.

Klart att servera! Låt det smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar